Hobby en passie voor de hondensport liggen ten grondslag aan Policedog Center "De Bergakkers". Initiatiefnemer Wim Maas greep in 1977 de kans om van zijn hobby zijn beroep te maken. Samen met zijn vrouw en een aantal vrienden begon hij met de aan- en verkoop van politie- en bewakingshonden. Ondertussen is het politiehondencentrum uitgegroeid tot een professionele organisatie met klanten over de hele wereld.

Certificaten

Kwaliteit is van belang bij het opleiden van politie- en bewakingshonden. Daarom beschikt Policedog Center "De Bergakkers" over de nodige kennis en certificaten. Eigenaar Wim Maas is sinds 1968 lid van de Koninklijke Nederlandse PolitiehondenVereniging (KNPV) en sinds 1983 algemeen keurmeester van de KNPV. Verder is hij nog steeds actief in de hondensport. Niet alleen de eigenaar, maar ook de andere werknemers beschikken over de nodige certificaten. Denk daarbij ook aan de helpers (pakwerkers) die de nodige trainingen volgen binnen hun eigen sport.

Aankoop honden

Policedog Center "De Bergakkers" is continu op zoek naar honden die al (voor een gedeelte) opgeleid zijn. Bijvoorbeeld gecertificeerde sporthonden en honden die verschillende voorwerpen willen apporteren. Verder zoeken we ook altijd gevorderde honden die de basiscommando's beheersen en die zowel op korte als lange afstand inzetbaar zijn. Via een eenvoudige manier testen wij de honden op hun vaardigheden en we betalen de aanbieder een goede prijs.

Trainingen

Voor de beste resultaten moeten hond en begeleider een perfect op elkaar ingespeeld team vormen. Hiervoor geven we trainingen aan zowel de honden als de begeleiders. Bijvoorbeeld voor het detecteren van explosieven, narcotica, geld en menselijke geur. Policedog Center "De Bergakkers" beschikt over gekwalificeerd personeel en geeft trainingen op eigen locatie en bij de klant. Na een training ontvangt u een officieel certificaat van Policedog Center "De Bergakkers".