Uitgebreide mogelijkheden

Policedog Center "De Bergakkers" beschikt over een breed assortiment werkhonden. Iedere hond heeft zijn eigen kwaliteiten. Op deze pagina vindt u een korte toelichting bij de vijf belangrijkste categorieën waarvoor de honden zijn opgeleid. 

Soorten honden in opleiding

Sporthonden: vijf categorieën professionele sporthonden.

  • gecertificeerde honden: Politiehond 1- en/of 2 (PH1 en/of PH2) en/of certificaat Objectbewaking;
  • honden met IPO 1, 2 en 3;
  • honden met Schutzhund 1, 2 en 3;
  • Belgische ringsport;
  • Franse ringsport.

Iedere sporthond beschikt over een eigen, recent certificaat (met de vorige eigenaar behaald). Bij IPO en Schutzhund is dit een werkboekje.

Speurhonden: getraind op het vinden van explosieven, narcotica, geld of menselijke geur

Bewakingshonden: voor de bewaking van o.a. grote terreinen en loodsen.

Dual honden: honden die van nature graag apporteren en werken. Daarnaast vertonen ze een basisverdedigingsdrift, maar ook een zeer sociaal gedrag.

Single honden: deze honden beschikken over een aangeboren apporteerdrift en zijn in iedere situatie te gebruiken.

Werkhonden

Zowel onze Mechelse, Duitse als Hollandse herders zijn zeer allround op diverse terreinen. Natuurlijk is hiervoor een gedegen opleiding nodig. Dankzij jarenlange contacten in Europa en via de KNPV vinden we telkens weer gekwalificeerde honden, afgericht door toptrainers. Na de aankoop geven de instructeurs en helpers van Policedog Center "De Bergakkers" de honden nog diverse extra trainingen. Zo krijgen ze op een perfecte manier de meerwaarde mee voor de toekomstige begeleider.

Service

Onze honden voldoen aan alle belangrijke eisen op het gebied van werk en gezondheid. Daarom krijgt u hierop zes maanden volledige garantie. Deze garantie is officieel vastgelegd in onze Algemene Verkoopvoorwaarden die zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven. Bovendien levert Policedog Center "De Bergakkers" honden standaard af met een europees dierenpaspoort, benodigde vaccinaties, X-rays en aparte gezondheidsverklaringen (indien nodig gelegaliseerd door de Voedsel en Waren Autoriteiten). 
Wij kunnen ook het transport voor de hond en het bijbehorende papierwerk voor u regelen.